Djeco TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Blog

Gyermeked első játékai: Mire érdemes figyelni?

2023.06.08 14:00
Gyermeked első játékai: Mire érdemes figyelni?

Ahogy arra minden szülő tisztában van, a játékok a gyermekünk fejlődése és boldogsága szempontjából kiemelkedő fontossággal bírnak. Azonban, amikor az első játékokat választjuk ki a kicsiknek, számos szempontot kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a játék valóban megfelelő legyen a korosztályuknak és fejlődési szintjüknek. A Gekko Toys játékboltban számos olyan termék áll rendelkezésre, amelyek segítenek a baba fejlődésében, azonban mielőtt elindulnánk a boltba, érdemes átgondolni, hogy milyen szempontok alapján válasszuk ki a megfelelő játékot.

1. A korosztály fontos

Az első és legfontosabb szempont, amikor játékot választunk a baba számára, az a korosztály. A játékoknak ezért szoktak ajánlott életkort megadni, amely alapján könnyen meghatározható, hogy milyen típusú játékot választhatunk a gyermekünknek. Az ajánlott életkor figyelembevétele nem csak a biztonságos játékra vonatkozik, hanem a baba fejlődési szintjére is. Az első hónapokban például inkább olyan játékokat érdemes választani, amelyeket a baba könnyen megfoghat és megvizsgálhat, míg később már olyan játékokat is kínálhatunk neki, amelyeket meg kell mozgatni, vagy amelyeket a kicsik már maguk is el tudnak kezdeni felfedezni.

2. A játék anyaga és minősége

A baba játékaiból fontos, hogy kizárjuk azokat, amelyek káros anyagokat tartalmaznak, és amelyek veszélyesek lehetnek a gyermek egészségére. Az anyagminőséggel kapcsolatban pedig érdemes olyan játékokat választani, amelyek kifejezetten a baba fejlődési szintjére és igényeire vannak tervezve. Ilyenek lehetnek például a színes, puha tapintású plüssállatkák, amelyeket a baba könnyen megfoghat és ölelhet.

3. A játék fejlesztő hatása

Az első játékoknak nem csak az a céljuk, hogy a baba jól érezze magát, hanem az is, hogy a kicsik fejlődését is segítsék. Az érzékelők fejlődése, a mozgásfejlődés, az érzelmi intelligencia és az önkifejezés mind olyan területek, amelyeket a játékok hatékonyan segíthetnek fejleszteni. Ezért érdemes olyan játékokat választani, amelyek aktívan részt vesznek a baba fejlődésében. Ilyenek lehetnek például a felfedező játékok, amelyek segítik a baba érzékelői és mozgásfejlődését, vagy a hang- és zenejátékok, amelyek segítenek fejleszteni az érzelmi intelligenciát és önkifejezést.

4. A játék összeállítása

Az első játékoknál érdemes olyan játékokat választani, amelyek egyszerűek és könnyen kezelhetőek a baba számára. Az összeállítás során fontos, hogy figyeljünk arra, hogy a játékok könnyen tisztíthatóak legyenek, és ne legyenek benne apró részek, amelyeket a baba lenyelhet. Az összeállítás során fontos figyelembe venni a baba személyiségét is, és olyan játékokat választani, amelyek megfelelnek a baba érdeklődési körének és azonosulni tud vele.

Az első játékok kiválasztása nem egyszerű feladat, de ha figyelembe vesszük a fent említett szempontokat, akkor könnyen megtalálhatjuk a megfelelő játékot a baba számára. Azonban, ha segítségre van szüksége a játék kiválasztásában, akkor a Gekko Toys bolt munkatársai szívesen segítenek a választásban, és tanácsot adnak a legmegfelelőbb játékok kiválasztásához. Ne feledje, az első játékok kiválasztása nem csak a baba, hanem a szülők számára is nagy élmény lehet, így érdemes odafigyelni a választásra, és a minőség és a biztonság szempontjait mindig szem előtt tartani.